Proiectare

Sustinere excavatie

Peretele din palplanse metalice se proiecteaza in conformitate cu normativul privind lucrarile de sustinere si se va dimensiona in baza datelor oferite de studiul geotehnic si incarcarilor provenite de la cladirile adiacente.

Grosimea si lungimea palplanselor precum si tipul de otel vor fi alese in baza criteriilor de mai sus dar si in baza cerintelor de rezistenta la incendiu si la seism.

Rezistenta la foc si seism

Proiectarea se va face in conformitate cu normativul NP 127/2009 – Normativ de securitate la incendiu a parcajelor subterane pentru autoturisme.

In cazul in care calculele de rezistenta ale metalului nu satisfac cerintele normativului, peretii de palplanse se pot vopsi cu substante rezistente la foc sau palplansele se pot folosi pe post de cofrag pierdut.

In functie de zona de amplasare a constructiei se va tine cont de gradul de risc seismic iar peretii se vor dimensiona in consecinta.

Alegerea tipului de utilaj

Palplansele metalice cu rol de perete definitiv se pot introduce prin vibroinfigere sau presare. Capacitatea utilajului, marimea, forta si tipologia (cu/fara vibratii) se vor alege in functie de studiul geotehnic si de prezenta cladirilor din jur precum si structura acestora.

  • analiza studiu geotehnic
  • calcul incarcari
  • rezistenta la foc
  • rezistenta la seism
  • alegerea tipului de utilaj
  • redactare proiect

Parametrii vor fi introdusi in software specializat si proiectul va fi verificat A.F. dupa redactare. Enjoy top online slots uk.

Urmarirea procesului dupa proiectare

Verificare utilaje executant

Utilajele vor fi in conformitate cu criteriile definite in proiect legate de forta, propagare vibratii so cai de acces disponibile.

Urmarirea excavatiei

Excavatia va fi urmarita in conformitate cu conditiile solului si se va tine cont de nivelul panzei freatice si modul de coborare al acestuia in terenuri saturate.

In cazul ancorelor sau sprijinirilor se va tine cont de respectarea cotelor din proiect.

Conexiuni fundatie

Realizarea conexiunii palplansei – radier si metoda de impermeabilizare a acesteia vor fi urmarite indeaproape.

Conexiuni planseu

Se va verifica sudura elementelor de grinda pe palplansele metalice inaintea executiei cofrajelor.

Esti interesat de serviciile noastre?